Buitenshoots - 'Flashing'

 

Onder ‘Fotoshoots’ beschrijf ik al wat ik zo’n beetje wil en kan doen met de foto- of videocamera. Zowel binnen als buiten. Maar buiten heb je natuurlijk wel meteen een aantal beperkingen!

 

Ten eerste moet het weer meezitten in wisselvallig Nederland.
In de praktijk zal ik dus meestal in voorjaar/zomer buitenshoots willen maken.

Daarvoor ga ik niet ver weg (wat ik ook moeilijk kan); gelukkig ligt mijn woonhuis aan de rand van de wijk en er is een klein maar besloten parkje op loopafstand. Onder de tekst zie je een paar foto’s en filmpjes.

 

Ten tweede wil ik dus uiteraard erotische foto’s/films maken!

Wat bedoel ik daarmee? Naakt poseren op een bankje waar voorbijgangers verschrikt (of blij verrast…) kunnen reageren? Seks in het openbaar? ‘Public porn’? Daar heb ik een pagina over gemaakt op deze website: ‘Public Nude and Sex’. Heel opwindend en natuurlijk zou ik zoiets ook wel willen maken. Maar dat gaat voor mij (denk ik) te ver. Dan heb je een klein team nodig wat helpt met uitkijken en snel alles organiseren. En het risico lijkt me te groot in een woonomgeving waar ook kinderen rondlopen en -fietsen. Het mag helaas officieel niet en daarom wil ik het beperken tot ‘flashing’ shoots. Ik vermeld dit altijd in mijn advertenties maar het blijkt dat veel mensen dit begrip niet kennen. Blijkbaar nog niet zo vertrouwd met het wereldje van de erotiek? 😉 Daarom een korte uitleg, want op internet moet je ook lang zoeken…

 

‘Flashing’ = letterlijk ‘knipperen’ of ‘flitsen’.

In de erotiek wordt het echter gebruikt in verband met het snel (flitsend) laten zien van blote lichaamsdelen. Even het shirt omhoog of omlaag en je blote borsten laten zien.

Of je rokje omhoog of broek omlaag en datzelfde met je billen. Of uiteraard nog verder en even je vulva lekker bloot in de buitenlucht laten zien. Of… Gewoon alles uittrekken en even helemaal in je blootje in het openbaar.

Exhibitionisten vinden dit heel leuk om te doen! En voyeurs vinden het op hun beurt heel leuk om ernaar te kijken! Niet voor niets bestaan er hele websites vol met ‘public nudes’.

 

Je kunt net zo ver gaan als je zelf durft en leuk vindt om te doen.

Ik zeg altijd tegen modellen die vragen wat ze ‘moeten’ doen: Je MOET niks! Zoveel betaal ik je nou ook weer niet. Op de eerste plaats moet je het LEUK vinden om dit te doen. Daarover later meer.

 

Als fotograaf zal ik uiteraard altijd even kijken of de ‘weg’ vrij is, en alleen vragen je bloot te geven voor een paar foto’s als het kan. Daarom zal je in mijn shoots niet snel helemaal bloot gaan buiten, of we moeten naar een wel heel stil en rustig plekje gaan, wat ik nog moet ontdekken. 😉

Tijdens zo’n ‘flashing’ shoot zijn we dus meer bezig met lopen, leuke plekjes vinden waar (even) niemand is en klik-klik-klik snel een paar foto’s maken. Beetje spannend misschien, als je dit nog nooit hebt gedaan. 😅

 

Kleding

 

Omdat je tijdens zo’n ‘flashing’ shoot dus snel moet kunnen reageren (“Nu even je borsten” of “Nu je kontje” etc) kan je het beste een kort makkelijk topje dragen of ruim shirt en een kort of ruimvallend rokje. Voorbeeld: tennisrokje. Of een niet te strakke short.
Je laat je slipje liefst in huis liggen, anders ben je daar buiten ook nog mee aan het tobben. 😉

 

Een sportieve look lijkt dus het meest geschikt maar ik laat het graag aan jou over, waar je zelf prettig in voelt.

En omdat we toch een stukje gaan lopen kan je beter niet op hoge hakken gaan… Zeker op bruggetjes en zanderige paadjes loopt dat niet makkelijk! Beter is een paar makkelijke sneakers of zo.

 

Wat levert het op?

 

Uiteraard hoop ik dat het een leuke dag of dagdeel wordt, als we hiermee bezig zijn. Plezier moet voorop staan en we hopen beiden dan natuurlijk dat er ook nog eens goede en leuke foto’s of filmpjes uit komen. Eigenlijk zoek ik daarom het liefst naar vrouwelijke modellen die dit gewoon puur voor hun plezier doen. Maar helaas zijn die lastig te vinden en vrijwel iedereen die bij mij aanklopt zal een vergoeding willen hebben…
Als ik geld zat had, zou dit geen punt zijn. Maar helaas werk ik al lang niet meer en moet ik zelf zien rond te komen van een minimum uitkering. Dan heb ik wel wat gespaard en ik zal je graag een vergoeding geven, als alles goed is gegaan.
Dat betekent dus dat we vooraf niet alleen goed moeten praten over wat je wel of niet wil doen tijdens de shoot(s) en wat je daar dan voor terugkrijgt.

Het is voor mij ook belangrijk dat ik een aantal van de gemaakte opnamen op deze website – Erotica – kan plaatsen. Dat is ook weer goede reclame voor volgende modellen.

Het fijnst is als ik je helemaal kan laten zien, dus van (herkenbaar) gezicht tot heel je lichaam. Maar ik weet ook dat er modellen zijn die niet met hun gezicht herkenbaar op internet gepubliceerd willen worden. Of alleen achter een ‘betaalmuur’ van bijvoorbeeld OnlyFans.

Voorop gesteld: alle gemaakte opnamen zijn uiteraard ook van jou! Wat jij ermee doet bepaal je helemaal zelf. Als ik ze echter niet zou mogen publiceren dan heb ik er verder niet veel aan. Dit moet wel kunnen. En eventueel dan ‘onherkenbaar’. Bij foto’s kan ik het gezicht ‘blurren’ zodat je dit niet goed kan zien. Bij films moeten we dan uitkijken dat je gezicht niet in beeld komt, of je draagt een grote zonnebril, zonnehoed of bedekkende attributen. Verzin het maar.
Alles kan! Maar dat bepaalt dan wel mede wat ik ervoor wil betalen.
Dat kan ik dus niet goed en keihard hier aangeven. Alles gaat helemaal in overleg.

 

Voor de duidelijkheid: heel grof zou je kunnen rekenen op een bedrag tussen € 20 en € 140 voor de hele shoot. Hoger wil ik niet gaan.
Als het goed gaat, klikt van beide kanten tijdens de shoot, dan wil ik graag vaker een afspraak maken voor een shoot. Dan kunnen we nog naar andere plekjes lopen of eventueel met de auto ergens gaan. (Als je zelf een auto hebt; ik heb sinds november 2023 geen auto meer!) Zo kan het dan misschien meer opleveren.

 

Interesse gekregen? Heb je nog vragen? Eigen voorstellen? Ideeën? Voel je vrij om vrijblijvend contact op te nemen.

Vanwege eventuele snelle (herhaalde) afspraken als het weer even meezit, lijkt het handig als je in de regio (Drechtsteden) woont, of in ieder geval snel hier kunt zijn. Maar iedereen is uiteraard welkom. 🙂

 

Verklaring foto's en films hieronder:
Op dit moment (medio 2023) heb ik zelf helaas nog geen eigen foto- of filmmateriaal met modellen die hebben geposeerd. Daarom plaats ik nu opnamen van de omgeving waarin ik de shoots wil gaan maken. Dat geeft een kleine indruk waar ik naar toe ga. De foto's waar wel modellen op staan heb ik gevonden op internet: via Twitter en 'public nude' websites. Er is mij niets bekend over copyrights. Als er bezwaren zijn tegen een of meerdere foto's: neem contact op!
Ik hoop zo snel mogelijk eigen gemaakte foto's hier te kunnen plaatsen. 🤗